Hur ser man hur Gammal en iPhone är?

Iphone

I dagens digitala era är iPhone en av de mest populära och eftertraktade smarttelefonerna på marknaden. Att veta åldern på din iPhone kan vara viktigt av olika skäl, oavsett om du vill sälja din enhet, köpa en begagnad iPhone eller helt enkelt behöver veta om din iPhone är kompatibel med de senaste programuppdateringarna.

Vi kommer att ta dig genom olika metoder och tekniker som hjälper dig att identifiera åldern på din iPhone. Vi kommer att titta på hur man kan identifiera iPhone-modellen genom fysiska egenskaper och inställningar. Dessutom kommer vi att utforska hur man kan använda iOS-versionen och tillverkningsdatumet för att avgöra ålder. För de som föredrar att använda externa verktyg och resurser kommer vi också att ge exempel på tredjepartswebbplatser och appar som kan hjälpa dig i processen.

Genom att lära dig hur man identifierar åldern på din iPhone kommer du att kunna fatta mer informerade beslut när det gäller underhåll, uppgraderingar och kompatibilitet med olika appar och program. Oavsett om du är en teknikentusiast, en samlare eller bara en iPhone-ägare som är nyfiken på att veta mer, är denna artikel för dig.

Identifiera iPhone-modellen

Kontrollera iPhone-modellen fysiskt

När du försöker avgöra åldern på din iPhone kan du börja med att titta på dess fysiska egenskaper. Vänd på din iPhone och leta efter modellnumret som är tryckt på baksidan av enheten. Detta nummer ger en ledtråd om vilken modell det är och kan vara användbart för att avgöra åldern på enheten.

 1. Hitta modellnumret på baksidan av enheten: På baksidan av din iPhone, vanligtvis nära botten, kommer du att hitta en serie tecken och siffror. Ett av dessa tecken är modellnumret. Det kan vara tryckt i en liten text och börjar oftast med bokstaven ”A” följt av fyra siffror.
 2. Jämför modellnumret med Apple’s officiella webbplats: Besök Apples officiella webbplats och leta efter en sektion som heter ”Identify your iPhone model” eller liknande. Där kan du ange modellnumret och få information om vilken iPhone-modell det motsvarar. Genom att jämföra modellnumret med Apples lista kan du få en uppfattning om vilken generation och årsmodell din iPhone tillhör.

Kontrollera iPhone-modellen i inställningarna

En annan metod för att identifiera din iPhone-modell är att använda enhetens inställningar. Genom att navigera till ”Inställningar” på din iPhone och följa några enkla steg kan du hitta modellinformationen.

 1. Öppna ”Inställningar” på iPhone: På din iPhone, hitta och tryck på ikonen ”Inställningar” som vanligtvis visas som ett kugghjul på startskärmen.
 2. Navigera till ”Allmänt” och välj ”Om”: I inställningsmenyn, leta efter avsnittet ”Allmänt” och tryck på det. Därinne bör du hitta alternativet ”Om” som ger dig tillgång till information om din iPhone.
 3. Hitta modellnamnet och jämför med Apple’s webbplats: I avsnittet ”Om” ser du olika detaljer om din iPhone, inklusive modellnamnet. Ta en titt på modellnamnet och använd det för att jämföra med informationen på Apples webbplats. De flesta iPhones har ett specifikt namn som iPhone 6, iPhone X eller iPhone 12, vilket hjälper till att identifiera åldern på enheten.

Avgöra ålder genom iOS-versionen

Öppna ”Inställningar” på iPhone

Nu ska vi titta på hur du kan avgöra åldern på din iPhone genom att kontrollera iOS-versionen. iOS är Apples operativsystem som används på iPhone-enheter, och olika versioner släpps över tiden med uppdateringar och nya funktioner.

För att komma igång behöver du öppna ”Inställningar” på din iPhone. Leta efter ikonen som liknar ett kugghjul och tryck på den för att komma åt inställningsmenyn.

Navigera till ”Allmänt” och välj ”Om”

Inne i inställningsmenyn ska du leta efter avsnittet ”Allmänt”. Bläddra nedåt och leta efter namnet ”Allmänt” bland de olika alternativen. Tryck på det för att gå in i allmänna inställningar.

Inne i ”Allmänt” hittar du flera alternativ. Rulla ner tills du ser ”Om” och tryck på det för att få tillgång till information om din iPhone.

Hitta ”Programvaruversion” och notera versionen

I avsnittet ”Om” kommer du att se olika detaljer om din iPhone, inklusive information om den aktuella programvaruversionen. Hitta alternativet ”Programvaruversion” och notera vilken version som visas bredvid det.

Jämför med Apples versionssläpp och datum

Nu när du vet vilken programvaruversion din iPhone har kan du jämföra den med Apples versionssläpp och datum. Besök Apples officiella webbplats eller sök online efter en lista över iOS-versioner och deras släppdatum. Genom att kontrollera när den aktuella versionen släpptes kan du få en uppfattning om när din iPhone ungefär tillverkades.

Identifiera ålder baserat på tillverkningsdatum

Sök serienumret på Apples webbplats

För att få en mer exakt uppskattning av åldern på din iPhone kan du använda serienumret för att identifiera tillverkningsdatumet. Serienumret är en unik kombination av siffror och bokstäver som är knutet till varje individuell iPhone-enhet. För att hitta serienumret behöver du följa några enkla steg.

Börja med att öppna ”Inställningar” på din iPhone och navigera till avsnittet ”Allmänt”. Där inne, tryck på ”Om” för att få tillgång till information om din iPhone. Skrolla nedåt tills du hittar alternativet ”Serienummer”. Anteckna serienumret som visas bredvid det.

Avkoda serienumret för att ta reda på tillverkningsdatumet

För att avkoda serienumret och ta reda på tillverkningsdatumet kan du använda Apples webbplats. Besök Apples officiella webbplats och leta efter en sektion som heter ”Kontrollera täckning” eller liknande. Klicka på den och du kommer att omdirigeras till en sida där du kan ange serienumret.

Ange serienumret i det angivna fältet och starta sökningen. Apple kommer att ge dig information om enheten, inklusive tillverkningsdatumet. Du kan använda detta datum för att få en mer exakt uppfattning om hur gammal din iPhone är.

Kontrollera produktionsdatumet mot den specifika iPhone-modellen

När du har fått tillverkningsdatumet är det viktigt att jämföra det med den specifika iPhone-modellen du har. Eftersom olika iPhone-modeller släpps vid olika tidpunkter kan tillverkningsdatumet ge dig en bra indikation på vilken årsmodell din iPhone tillhör.

Sök efter information om den specifika iPhone-modellen och dess olika släppdatum. Du kan använda Apples webbplats, tekniska artiklar eller till och med tredjepartswebbplatser för att få en bättre förståelse för vilken årsmodell din iPhone motsvarar baserat på tillverkningsdatumet.

Använda externa verktyg och resurser

Tredjepartswebbplatser och appar för att identifiera iPhone-ålder

Utöver de inbyggda metoderna kan du använda externa verktyg och resurser för att ytterligare underlätta identifieringen av din iPhones ålder. Det finns flera tredjepartswebbplatser och appar tillgängliga som specialiserar sig på att hjälpa användare att avgöra åldern på sina iPhones.

 1. Onlineverktyg för serienummerkontroll: Det finns flera webbplatser som erbjuder möjligheten att mata in serienumret på din iPhone och få detaljerad information om enhetens ålder. Dessa verktyg kan avkoda serienumret och ge dig information om tillverkningsdatumet samt den specifika modellen och dess årsmodell.
 2. Appar för iPhone-identifiering: Det finns också appar tillgängliga i App Store som kan hjälpa dig att identifiera modellen och åldern på din iPhone. Dessa appar erbjuder en enkel och bekväm lösning genom att använda enhetens funktioner för att samla in nödvändig information och sedan visa resultatet.

Exempel på populära verktyg och deras användning

Här är några exempel på populära verktyg och resurser som kan vara till hjälp för att identifiera åldern på din iPhone:

 1. ”Everyi.com” – En webbplats som tillhandahåller omfattande information om olika Apple-produkter, inklusive iPhone-modeller. Du kan använda deras sökfunktion för att hitta specifik information om din iPhone baserat på serienumret eller modellnumret.
 2. ”IMEI.info” – En webbplats som erbjuder serienummerkontroll och IMEI-kontroll för olika enheter, inklusive iPhones. Genom att mata in serienumret kan du få information om din iPhones ålder, tillverkningsland och mycket mer.
 3. ”Apple Support” – Appen från Apple själva ger dig snabb och enkel åtkomst till teknisk support och information om dina Apple-enheter. Du kan använda appen för att hitta detaljerad information om din iPhones modell och årsmodell baserat på serienumret eller modellnumret.

Dessa verktyg och resurser kan vara användbara för att bekräfta och komplettera dina egna identifieringsmetoder. De kan ge dig ytterligare detaljer och fördjupad kunskap om din iPhones ålder.

Slutsats

Nu har vi utforskat olika metoder för att avgöra åldern på en iPhone. Genom att använda dessa metoder kan du få en bättre förståelse för din enhet och dess historia. Att känna till åldern på din iPhone kan vara till nytta i olika situationer, som vid försäljning, inköp av begagnade enheter eller för att säkerställa kompatibilitet med de senaste programuppdateringarna.

Vi har sett att det finns flera sätt att identifiera din iPhones ålder. Genom att kontrollera modellnumret fysiskt eller genom inställningarna kan du få en allmän uppfattning om vilken generation och årsmodell din iPhone tillhör. Dessutom kan du använda iOS-versionen för att få en grov uppskattning av enhetens ålder och relatera den till Apples versionssläpp och datum.

För en mer exakt uppskattning kan du använda serienumret för att ta reda på tillverkningsdatumet. Genom att avkoda serienumret och jämföra det med den specifika iPhone-modellen kan du få detaljerad information om när din enhet tillverkades.

Du kan också dra nytta av olika externa verktyg och resurser, såsom tredjepartswebbplatser och appar, för att underlätta processen med att identifiera din iPhones ålder. Dessa verktyg kan erbjuda mer detaljerad information och göra det lättare att få en komplett bild av din enhet.

Att veta åldern på din iPhone kan vara användbart för att fatta informerade beslut om underhåll, uppgraderingar och kompatibilitet med olika appar och program. Det kan också vara värdefullt när du köper eller säljer en begagnad iPhone för att bedöma värdet och få en bättre förståelse för enhetens skick.

By Anvandbarhet

Välkommen till Anvandbarhet.se! Vi är din pålitliga resurs för information om ekonomi, aktiviteter & hobbies, hälsa, karriär & livsstil, mat & kök, matematik, rengöring & städning och teknik. Vi strävar efter att ge dig användbar och optimerad information inom dessa ämnesområden för att hjälpa dig att förbättra och förenkla olika aspekter av ditt liv.

Lämna ett svar

Du kanske också gillar dessa artiklar

 • Hur man Använder en Tvättmaskin – Komplett Guide

 • Hur kan man Förebygga Näthinneavlossning?

 • Hur vet man om man har Diskbråck eller Ryggskott?

 • Hur vet man om man har Löss eller Mjäll?